АТЛЕТИЧАРИ ХЕНДИ СПОРТА СЈАЈНИ НА ПРВЕНСТВУ СРБИЈЕ

Након освојених олимпијских медаља у Лос Анђелесу, Валентина Манојлов и Иван Живков доказали су свој спортски таленат и у атлетици.

У суботу, 26. септембра у Београду, одржано је државно првенство Специјалне олимпијаде у атлетици, где су се наши спортисти приказали у најбољем светлу: Валентина Манојлов је освојила златне медаље и титулу државног првака у дисциплинама 100м и скок у даљ из залета.

Иван Живков са освојене две златне медаље, стекао је титулу Државног првака у дисциплинама 100м и 400м у којој је оборио и Државни рекорд Специјалне олимпијаде. Остали атлетичари достигли су своје највише домете поправивши досадашње личне резултате, то су: Весна Ковачев која је по први пут освојила вицешампионску титулу у дисциплини бацање кугле. Драган Станојевић је у најјачим дивизијама у дисциплинама 400м и скок у даљ из залета освојио бронзане медаље.

Hendi-sport-atletika-svi-500x300

Боба Пинтер се такмичио у трци на 100м, дивизија три, где је освојио бронзу. Миша Лакатош у дисциплини скок у даљ из места, у најјачој дивизији освојио је сребрну медаљу , а у дисциплини кугла, у дивизији два, такође сребро. Бранка Звекан, дисциплина 100м, дивизија два, златна медаља. Гагић Жељко у дисциплини скок у даљ из места, друго место у трећој дивизији. Иван Фодор је на жалост остао без медаље, али се такмичио по први пут у дивизији један где је заузео четврто местo

На овом државном првенству, атлетичари Хенди спорта су достигли најбоље резултате, такмичећи се шест година у атлетским дисциплинама у организацији Специјалне олимпијаде Србије. – Било ми је велико задовољство и не кријем срећу и понос након јучерашњег такмичења – изјавио је тренер Хенди спорт клуба, Борислав Нухановић

Извор: http://ilovezrenjanin.com/sport/hendi-sport/atleticari-hendi-sporta-sjajni-na-prvenstvu-srbije/

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *