ПОЧАСТ ЗА ОСВАJАЧЕ МЕДАЉА ИЗ ЗРЕЊАНИНА НА СПЕЦИJАЛНОJ ОЛИМПИJАДИ У ЛОС АНЂЕЛЕСУ

Градоначелник Зрењанина Чедомир Jањић приредио jе данас у амбиjенту Градске баште приjем за четворо зрењанинских спортиста коjи су учествовали на Специjалноj олимпиjади у Лос Анђелесу и освоjили четири медаље у стоном тенису – по jедну златну и бронзану и две сребрне. 
Чланови клуба за особе с посебним потребама “Хенди спорт” из Зрењанина Иван Живков и Валентина Маноjлов освоjили су сребрну, односно бронзану медаљу у поjединачноj конкуренциjи, док су у дублу, са УНИФИЕД партнерима (из редовне популациjе) Бориславом и Наташом Живков, освоjили jош две медаље – мушки дубл Иван Живков / Борислав Живков златну и женски дубл Наташа Живков / Валентина Маноjлов сребрну.

 

Наше стонотенисере jе у Лос Анђелесу водио тренер Борислав Нухановић, а данашњем приjему присуствовали су и чланица Градског већа града Зрењанина за ресор спорта Златана Анкић, заменик председнице Скупштине града Љубомир Станисављев и генерални секретар Спортског савеза града Зрењанина Симо Салапура.

 

Градоначелник Зрењанина Чедомир Jањић нагласио jе да успеси ових зрењанинских спортиста нису случаjни, иако можда нису пропраћени на прави начин.
– Подржавамо наше спортисте и клубове у свим спортовима, организуjемо у Зрењанину различита такмичења, и наравно да смо подржали и ове наше суграђане коjи не могу да учествуjу на редовним такмичењима. Очигледно jе да се с њима сjаjно ради и велика jе част кад неки Зрењанинац представља државу на било ком такмичењу, а нарочито на овако великом, коjе jе одржано у Лос Анђелесу. На ову децу и на резултате коjе постижу сви можемо да будемо поносни – рекао jе градоначелник Jањић.
Уз остварене спортске резултате, наши спортисти носе посебне утиске из jедног од наjвећих америчких градова. Иван Живков jе свестрани спортиста у “Хенди спорту”, уз стони тенис бави се и кошарком, фудбалом, одбоjком и пливањем, док осамнаестогодишња Валентина Маноjлов стони тенис тренира три године. Обоjе истичу да jе учешће на овоj олимпиjади за њих представљало посебан и jединствен доживљаj.
– Било jе тешко освоjити медаљу, конкуренциjа jе била jака, противници и мечеви доста тешки. У синглу и дублу сам освоjио медаље, прво и друго место, док сам у миксу био четврти. Припреме су биле добре, иако живим на селу, успевао сам све да постигнем. Волим спорт и пуно ми значи – каже Иван Живков.
Тренер Борислав Нухановић истиче да jе стони тенис био међу наjмасовниjим спортовима на овоj великоj смотри, са око 150 такмичара из 70 земаља.
– Срећан сам што смо били у ситуациjи да уопште одемо на Олимпиjске игре, што су наша деца, ови дивни момци и девоjке представљали земљу и град у наjбољем светлу, о чему сведоче четири освоjене медаље, од укупно 17 колико jе Србиjа освоjила. Изузетно сам задовољан и што нам jе пружена прилика да видимо све знаменитости Лос Анђелеса, Холивуда, Санта Монике, Дизниленда – наводи Нухановић.
Специjална олимпиjада у Лос Анђелесу jе организована у част особа са интелектуалном ометеношћу и на њоj jе, од 25. jула до 3. августа, учествовало укупно 6.500 спортиста из 160 земаља, коjи су се надметали у 25 спортова. Србиjу jе представљало 109 спортиста и они су у нашу земљу донели 17 медаља. Практично jе четвртина освоjених медаља стигла у Зрењанин, што успех наших стонотенисера чини jош значаjниjим.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *