ОНИ ЋЕ ПРЕДСТАВЉАТИ СРБИЈУ НА СПЕЦИЈАЛНОЈ ОЛИМПИЈАДИ У ЛОС АНЂЕЛЕСУ

Олимпијске игре Специјалне олимпијаде ће бити одржане од 21. јула до 4. августа у Лос Анђелесу. У оквиру репрезентације Србије боје наше земље ће бранити и петоро Зрењанинаца.

 

Србију ће у стоном тенису представљати Валентина Манојлов са партнерком Наташом Живков, а мушки дубл ће чинити Иван Живков са партнером Бориславом Живковим. Тренер екипе је Борислав Нухановић, иначе тренер зрењанинског Хенди спорт клуба.

– Велико нам је задовољство што ћемо представљати наш Хенди спорт, Зрењанин и Србију. Спортисти из Србије ће по први пут бити део највећег такмичења на планети – Олимпијских игара Специјалне олимпијаде. Презадовољан сам озбиљношћу наших спортиста на тренинзима, који од фебруара вредно тренирају у „Медисону“. Овом приликом бих се захвалио и зрењанинским фирмама, које су помогле да наши спортисти добију квалитетну опрему и достојно презентују наш град – истакао је тренер Борислав Нухановић.

Пут Америке Зрењанинци крећу вечерас летом са аеродрома „Никола Тесла“. Повратак је планиран 4. августа.

У Лос Анђелесу преко 7.500 спортиста

За Специјалне летње олимпијске игре квалификовало се 88 спортиста и 22 тренера из Србије, а очекује се наступ преко 7500 спортиста и 2500 тренера из преко 160 земаља. Специјална олимпијада Србије је матично спортско удружење основано у Београду 2002. године са задатком да окупи и организује спортске клубове за децу и омладину са посебним потребама. Савез чини 12 клубова из 12 градова Србије са преко 2900 спортиста. Циљ удружења је да организује тренинге и такмичења са циљем поправљања квалитета њиховог живота и интеграције у друштво

Извор: http://ilovezrenjanin.com/sport/oni-ce-predstavljati-srbiju-na-specijalnoj-olimpijadi-u-los-andelesu/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *