УСПЕШНО ЗАВРШЕН ПРОЈЕКАТ “КРОЗ ИГРУ УЧИМО”

Великим и веселим дружењем у Баскетленду завршена је акција “Кроз игру учимо”, у оквиру Евролигиног пројекта “One Team”, коју је КК Црвена звезда Телеком организовала у сарадњи са Специјалном Олимпијадом Србије и Телекомом Србија.

Циљ вишенедељног пројекта “Кроз игру учимо – Learning2Play” био је да повећа свест јавности о друштвеном проблему неписмености и да особама које због недостатка образовања имају потешкоће у комуникацији понуди нову шансу за развој и интеграцију у заједницу. Пројекат је обухватао младе полазнике из Београда, Панчева, Зрењанина, Пирота и Чачка, који су имали бројна едукативна и кошаркашка предавања. Посебну вредност представљала је прилика да на часовима и спортским теренима заједно учествују и друже се деца из специјалних и редовних основних школа у овим градовима.

Значајну помоћ деца су имала и од стране Звездиних првотимаца, а једино што је током дружења било важно је да сви имају широк осмех на лицу. Пред Луке Митровића, Бранка Лазића, Николе Ребића и тренера Дејана Радоњића, у суботу у Баскетленду се клинцима придружио бивши НБА кошаркаш Жарко Чабаркапа.

“Заиста сам пресрећан када видим да и они уживају. Још једном ћу поновити да ми је изузетна част и велико задовољство што сам изабран за амбасадора овог пројекта. То посебно истичем након што сам имао прилику да на делу видим како овај програм изгледа. Уживао сам у дружењу са децом и искрено се надам да је њима било од помоћи”, рекао је капитен Лука Митровић.

Компанија Телеком Србија прикључила се овој акцији у оквиру подршке инклузији и образовању одређених друштвених група.

“Телеком Србија је учешћем у пројекту “Кроз игру учимо” још једном показао своју посвећеност младима и њиховом образовању. Веома нам је драго да смо били део ове занимљиве и надасве корисне акције, а о томе колико она успеха има и какав је ефекат оставила на полазнике може се закључити на основу насмејаних лица ових дечака и девојчица, који су данас овде у великом броју на овом фестивалу”, изјавила је Мирослава Тешин Поповић, менаџер за корпоративну друштвену одговорност компаније Телеком Србија.

Током тросатног дружења, кошаркашке игрице комбиноване су са квизом знања на ком су учесници овог пројекта имали прилику да провере шта су протеклих недеља научили из математике, српског и енглеског језика. Њихови ментори открили су да је теже било у учионици, али су девојчице и дечаци савладавали све лекције и једва чекали да изађу на кошаркашки терен.

“Морам да признам да сам се изненадила, програм је био веома занимљив. Не само ја, већ и остала деца су мислила да ће бити тешко, али кроз игру се све учи, што смо данас и могли да видимо. Драго ми је што сам била гост Црвене звезде. Хвала”, рекла нам је једна Чачанка.

Након што су клинци из свих градова добили појединачне захвалнице да би били поносни на све што су протеклих недеља урадили, провозали су се отвореним аутобусима кроз Београд и упознали се знаменитостима главног града. Био је то њихов победнички круг.

Извор: mondo.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *