СПЕЦИЈАЛНА ОЛИМПИЈАДА – ЗРЕЊАНИНЦИ СПРЕМНИ ЗА ЛОС АНЂЕЛЕС

Специјална олимпијада 2015. „Светске летње игре“, биће одржана од 25. јула до 2. авгуса у Лос Анђелесу (Калифорнија). Око 7.000 спортиста са интелектуалним инвалидитетом из 170 земаља такмичиће се у воденим спортовима, гимнастици, атлетици, кошарци, фудбалу, стоном тенису и другим летњим играма.

Учешће на 14. Специјалној олимпијади узеће и Хенди спорт клуб из Зрењанина. Такмичари овог клуба, који ове године прославља пети рођендан, већ су познати по бројним успесима и освојеним медаљама на државним првенствима и у Националним играма.

Хенди спорт клуб заузима озбиљну позицију у том систему такмичења. Сваке године имамо прваке у I дивизији. – рекао је тренер у клубу Борислав Нухановић и додао да су такмичари овог клуба били прваци у свим спортовима најаче дивизије.

Круна петогодишњег рада биће учешће на Специјалној олимпијади у Лос Анђелесу. Наши такмичари имаће пратиоце из редовних школа, па ће тако Иван Живков и Валентина Манојлов, у дублу са братом и сестром Наташом и Бориславом Живков, одмерити снаге са такмичарима из других земаља у стоном тенису. – навео је Нухановић.

С обзиром на то да су олимпијски дубл Валентина и Наташа, протекле године у I дивизији на Европским играма освојиле треће место, на Специјалној олимпијади све је могуће.

Мислим да је незахвално давати било какве прогнозе. Дивно је то што ће Зрењанин по први пут имати своје представнике на Специјалној олимпијади. – закључио је Нухановић.

vest-2

Иван Живков у својој трогодишњој каријери постигао је многе успехе.

Заиста се трудим и увек дајем све од себе. Имам благу трему пред Специјалну олимпијаду, јер ће сигурно бити тешко. Волео бих и даћемо све од себе да освојимо прво место. – оптимистичан је Иван.

Стони тенис обожавам, а за скоро две године колико га тренирам, ни једном нисам изостала са тренинга. – рекла је Валентина Манојлов и додала да има превелику трему пред највеће такмичење, али дефинитивно очекује победу.

Ивана и Валентину за такмичење, поред Борислава Нухановића, припрема и бивши стонотенисер Ивица Живков.

Делегација Специјалне олимпијаде Србије, са свим својим члановима, тренерима и такмичарима (110), за Америку путује 21. јула.

САД, тачније Северна Каролина, последњи пут домаћин Специјалној олимпијади била је 1999. године. Након 16 година Лос Анђелес припрема се да угости више од пола милиона посетилаца.

Мирјана Ковачев

Извор: vojvodjanskenovine.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *