ГАЛИЋ СЕДМИ НА МАЛМЕ ОПЕН 2015.

Протеклог викенда у Шведској у граду Малме одржано је Светско параолимпијско првенство “Малме Опен 2015”. На овом такмичењу учествовало је преко 3000 учесника из око 40 земаља, а организовано је надметање у 14 спортова. На овом такмичењу учествовао је и Милован Галић из Житишта, који се надметао у дициплини боћање. Такмичење је трајало два дана, а било је подељено у три категорије са укупно 90 такмичара. Милован је у пет партија два пута победио, два пута је резултат био нерешен, а једини пораз је доживео од актуелног првака света у овој дициплини, са овим скором Милован је заузео добро седмо место на овом планетарном такмичењу.
Помоћ у организацији одласка у Малме овом момку пружила је: Општине Житиште, Спортски савез, Туристицка организација Општине Житиште, Јавно предузеће „ЕКОС“, месна заједница Равни Тополовац, а медијски покровитељ је Инфо Центар.
Милован је првак Србије у боћању, председник је јединог спортског клуба за особе са инвалидитетом на територији Општине Житиште, организатор је више хуманитарних акција, а више година уназад организује спортско такмичење „Недеља изазова“. Уреднички тим јавног гласила „Инфо Центар“ честита овом момку на великој борби и лепом представљању Србије и Општине Житиште у Шведској.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *