ВАЛЕНТИНА МАНОЈЛОВ ДОБИТНИЦА СВЕТОСАВСКЕ НАГРАДЕ

Министар просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије Срђан Вербић уручио је јуче Светосавске награде за допринос квалитетном образовању и васпитању за 2014. годину, које је освојило 13 појединаца и институција. Међу њима је и Валентина Манојлов, ученица трећег разреда Основне и средње школе “9. мај”.

– То су личности које се истичу својим знањима, успесима, карактером. Они доприносе добром раду установа из којих долазе, унапређењу образовања и васпитања, негују добре међуљудске односе, имају значајна постигнућа у раду са децом и ученицима. Затим, то су институције које су одличним резултатима доказале посвећеност у раду, које нуде квалитетну наставу и програм, развијају подстицајну атмосферу, толеранцију, вишејезичност и мултикултуралност – навео је министар Вербић, говорећи о добитницима Светосавских награда.

Он им је честитао на изванредном успеху и додао: „Надам се да ће за вас лично ова награда представљати додатни мотив и подстицај да истрајете у својим напорима и раду, и да ћемо у будућности имати прилике да чујемо и о другим вашим изузетним успесима“.
Министарство просвете, науке и технолошког развоја доделило је Светосавске награде онима који су својим радом и постигнутим изузетним резултатима заслужили признање за допринос квалитетном образовању и васпитању, унапређивању образовно-васпитне праксе и развоју научних достигнућа у области образовања и васпитања у Републици Србији у 2014. години.

Ових 13 добитника изабрано је између више од 170 који су предложени Комисији за доделу Светосавске награде у јавном позииву Министарства.
Образлажући појединачне награде, помоћница министра просвете за развој образовања проф. др Зорана Лужанин навела је да су “времена у којима живимо и радимо нарочито тешка и због тога су Светосавске награде које данас додељујемо још веће и значајније”.

Валнетнина је награђена на предлог школе “9. Мај”, а у образложењу се наводи: Валентина Манојлов ученица 3. разреда Основне и средње школе “9 мај” у Зрењанину, смер шивач текстила. Похађа школу за децу и ученике са сметњама у развоју, која кроз обављање делатности акценат ставља на јачање улоге физичке културе и спорта у развоју младих са сметњама у развоју, као и инклузији деце и поштовању различитости. Валентина је одрасла и живи у хранитељској породици, а у школу „9. мај“ први пут је укључена у предшколску групу. У 2014. години била је члан репрезентације Специјалне олимпијаде Србије и на Европским играма Специјалне олимпијаде у Белгији освојила је бронзану медаљу у стоном тенису у дублу.

Извор: www.zrenjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *