УДОВИЧИЋ: У ЗРЕЊАНИНУ НАЈЈАЧА ИНИЦИЈАТИВА ЗА УКЉУЧИВАЊЕ МЛАДИХ

У наставку данашње посете Зрењанину, министар омладине и спорта Вања Удовичић присуствовао је састанку који је у Великој сали организовао Средњобанатски управни округ, а тема о којој се говорило била је прекогранична сарадња са Румунијом и могућности заједничког приступа средствима ИПА фондова Европске Уније.
Поздрављајући присутне, Удовичић је истакао задовољство што се на подручју нашег округа реализују веома значајни пројекти који се тичу спорта.

Министар Удовичић је након тога, у Плавом салону Градске куће, разговарао са градоначелником Зрењанина Чедомиром Јањићем и његовим сарадницима. Том приликом, између осталог, вођени су разговори о рециклажи гуме и изградњи трим стазе, изградњи параолимпијског центра у нашем граду, као и о локацији и могућој изградњи аутодрома.
Градоначелник Јањић је рекао да су ово теме које су од великог значаја за наш град.
– Разговарали смо о темама које су нам важне, а били смо и на факултету и Високој школи и то су лепе слике и лепе приче. Мислим да смо наишли на разумевање министра Удовичића и што се тиче ових других, можда много већих и много озбиљнијих – рекао је Јањић. Упитан да каже нешто више о трим стази, он је рекао да ће она, највероватније, бити изграђена у Карађорђевом парку.

Обраћајући се новинарима, министар Удовичић је истакао да је Зрењанин један од градова са највећом иницијативом укључивања младих и изградње спортске инфраструктуре и град који је, како је навео, схватио да, кроз изградњу инфраструктуре, може да профитира, да повећа приход у буџету, као и туристичку понуду и на тај начин привуче јоше већи број људи.

Он је рекао и да је министарство започело бројне пројекте, а да је, кроз сарадњу са Канцеларијом за младе, у нашем граду учествовало и у заштити животне средине, прикупљању отпадних гума, чијом ће рециклажом бити прикупљена финансијска средства која ће затим бити утрошена за изградњу трим стазе.
– Желимо да мултисекторским улагањем и приступом активирамо све младе у свим градовима Србије, да покажемо младима да имају могућност да бирају, да могу да изаберу здравију средину, активнији живот и допринесу свом друштву – рекао је министар Удовичић, додајући да је изградња тренинг центра за параолимпијце у Зрењанину, о чему се разговарало, изузетно важна и то не само за Зрењанин, већ и Србију.
– Тај центар неће користити само особе са инвалидитетом, већ ће бити прилагођен свим спортистима, а оно што је битно јесте да наши параолимпијци добију тренажни центар за припрему и где ће моћи да доводе своје колеге и супарнике из других земаља. На тај начин би била послата и јасна слика колико водимо бригу и о спортистима, младим људима, али и о томе колико децентрализујемо спорт из главног града – додао је он.

Говорећи о изградњи аутодрома, Удовичић је рекао да је Србија препознатљива и по ауто-мото спорту и да потреба за изградњом аутодрома постоји. О томе, казао је, идеја постоји, али се најпре мора урадити детаљна анализа.
Министар Удовичић је, на крају данашње посете, захвалио градоначелнику Јањићу што је, како је навео, препознао стратешке циљеве Србије и пренео их на локал.

Извор: www.zrenjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *