ГРАДОНАЧЕЛНИК ПРИСУСТВОВАО СВЕЧАНОСТИ У СКОСИ “ОЛИМП”

Стрељачки клуб за особе с инвалидитетом “Олимп” из Зрењанина обележио је данас завршетак сезоне 2014. и завршетак школе стрељаштва за особе с инвалидитетом и ученике ОШ “Петар Петровић Његош”, у организацији тог клуба. Дипломе најуспешнијим ученицима, који су заслужили звање стрелца, уручио је градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић. Он је честитао стрелцима “Олимпа” на постигнутим резултатима и наговестио да ће им, изградњом Параолимпијског центра, услови за припреме и такмичења бити знатно бољи.
 
– Град Зрењанин се у својој стратегији развоја определио да подржи спорт у значајној мери, што је потврђено и буџетом за 2014. годину, а такође ће бити и буџетом за наредну годину. Изградњом великог Параолимпијског тренажног центра у Зрењанину свој дом наћи ће и ови такмичари, на чије смо резултате поносни. Подржавали смо их и до сада, а сигуран сам да ће имати много боље услове у наредном периоду, овде, у граду – рекао је градоначелник Јањић.

СКОСИ “Олимп” је ову годину завршио као свеукупни победник Лиге стрељаштва особа са инвалидитетом Републике Србије, као освајач Купа Србије и носилац екипног рекорда Лиге стрељаштва, са три прва места појединачно, освојена од стране стрелаца тог клуба.

Кроз школу стрељаштва је прошло више од три стотине ученика највеће зрењанинске ОШ “Петар Петровић Његош”, а дипломе о стицању звања стрелца је остварило једанаест ученика, с којима је данас у просторијама клуба “Олимп” био и директор школе Мирослав Брњош.
  

Како истиче председник клуба и један од овогодишњих добитника “Награде града Зрењанина”, Зоран Шипка, од ових ученика троје је заслужило звање “одличног стрелца”.
– Ово је још једна од наших успешних година, а изузетно ми је драго што смо и ове године реализовали школу стрељаштва са ученицима школе “Петар Петровић Његош”. Надам се добрим резултатима и у наредној години, да ћемо успети у намери да наша два или три такмичара оду на неки светски куп и тиме остваре норме за наредну параолимпијаду, 2016. године, у Рију – истакао је Зоран Шипка и захвалио градоначелнику и Граду Зрењанину на средствима које обезбеђују за активности клуба на чијем је челу.
– Захваљујући томе успели смо да набавимо и електронску мету, на каквој ће се пуцати 2016. године у Рију, као и систем СКАТ, који нам омогућава да штедимо дијаболе и да тачно видимо како се стрелац понаша приликом нишањења и окидања – наглашава Шипка.

http://www.zrenjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *