БЕЗ ФИНАНСИЈСКЕ ПОМОЋИ НИШТА ОД МАЛМЕА

У простору СЦ «Олимп Звездара» одржано је отворено екипно Првенство Београда у боћању за особе са инвалидитетом за 2014. годину, које је окупило најбоље у овој дисциплини из бројних школа, удружења и клубова, домова за децу и одрасле, установа социјалне и здравствене заштите са простора не само из Београда него и из неколико градова Србије.

На овом такмичењу учешће је узело више од сто такмичара и укупно 38 екипа, а звање најбољих и медаље припале су код деце екипи школе «Нови Београд» која је победила испред тима Специјалне болнице за церебралну парализу и развојну неурологију из Сокобањске и тима оделења ове установе из Дневне болнице у Браће Јерковић, док је међу одраслима победила екипа «Бегеј» из Житишта, друга је била екипа Дневног боравка Специјалне болнице из Браће Јерковић а трећи Дом за одрасла инвалидна лица са Бежанијске косе у Земуну.

Житиште и боћарски клуб „Бегеј“ представљали су Миодраг Момир, Зоран Живановић и капитен екипе Милован Галић. У изјави листу „Инфо12“ Милован Галић је рекао да је задовољан овом годином: “Oсвојио сам највише медаља од кад се такмичим, опробао сам се и у другим дициплинама али најрадије се такмичим у боћању. Наредних месеци ме очекују припреме за светско првенство које ће се почетком фебруара 2015. године одржати у Шведској у граду Малме. Резултати током ове године отворили су ми врата ка овом светском такмичењу, вредно ћу тренирати и надам се да ћу у фебруару следеће године, на најбољи начин, представљати моје Житиште и Србију на овом планетарном такмичењу за особе са инвалидитетом.“

unnamed

Милован је трећи у Европи и првак Србије у боћању, председник је јединог спортског клуба за особе са инвалидитетом на територији Општине Житиште, организатор је више хуманитарних акција, а више година уназад организује спортско такмичење „Недеља изазова“ које подржава Нафтна индустрија Србије и Општина Житиште.

Поред тренинга за предстојеће светско првенство Милован ће се наредних месеци „борити“ и за спонзоре, који ће му бити потребни да обезбеди потребна средства за одлазак на ово предстижно такмичење. Део средстава сносиће репрезентација Србије за коју ће Милован наступати, а део средстава такмичари морају сами да обезбеде.

Током поплава које су погодиле Србију ове године, једна вест је дирнула све грађане наше земље, МЛАДИЋ ИЗ ЖИТИШТА УГРОЖЕНИМА ОД ПОПЛАВА ПОКЛОНИО СВОЈА ИНВАЛИДСКА КОЛИЦА, тада је Милован некоме помогао, сад имамо прилику да и ми њему узвратимо.

Инфо Центар и лист Инфо 12 потрудиће се да помогну, позивамо све људе добре воље да сходно својим могућностима помогну Миловану за одлазак у Шведску.

Милована можете контактирати путем његовог фацебоок профила: www.facebook.com/milovan.galic.1 или на број телефона: 064/9939108

Извор: Блиц

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *