УСКОРО ИЗГРАДЊА ПАРАОЛИМПИЈСКОГ ЦЕНТРА

Градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић и покрајинска секретарка за спорт и омладину Мариника Тепић свечано су данас у Новом Саду потписали уговор о изради пројектне документације за изградњу Параолимпијског тренажног центра у Зрењанину. Ресорни секретаријат је подржао овај пројекат са два милиона динара, а истим износом у реаллзацији пројекта учествоваће и Град Зрењанин.

Говорећи о значају изградње Параолимпијског тренажног центра у Зрењанину, градоначелник Јањић изразио је задовољство што је учињен први корак, и у партнерству са покрајинским секретаријатом за спорт и омладину, започета реализација тог пројекта.
– Први корак је израда пројектне документације, то почиње од данас и сигуран сам да ћемо главни пројекат и студију оправданости брзо урадити и кренути конкретно да градимо. Град Зрењанин има спортски центар који је недовољно искоришћен и на том великом простору ми ћемо, кроз овај пројекат, адаптирати постојеће терене, направити смештајне капацитете и надамо се да ћемо постати центар за спортисте с инвалидитетом, да ћемо створити добре услове и да ће то бити центар окупљања не само за српске спортисте, него и шире, да ће они долазити код нас на припреме, а циљ овог пројекта је управо да им обезбеди услове у којима ће моћи да напредују – рекао је градоначелник Зрењанина.

Покрајинска секретарка за спорт и омладину Мариника Тепић оценила је изградњу Параолимпијског тренажног центра значајним не само за Град Зрењанин, Војводину и Србију, већ и за регион, с обзиром да такав комплекс, с разнородним теренима за различите гране спорта, притом у свему прилагођен потребама лица с инвалидитетом, не постоји у окружењу, на једном месту.
– Препознали смо значај и важност наших параолимпијаца на разним међународним такмичењима. Ревитализовали смо покрајински грански параолимпијкси савез, редовно им помажемо, а морамо признати и да су најтрофејнији баш наши параолимпијци из Војводине, нарочито стонотенисери и стрелци, и мислим да је ово један природан след догађаја да подржимо овакву иницијативу и надам се што бржој изградњи овог комплекса или бар за оне спортске гране које су доминантне у параолимпијском тренажном процесу – истакла је покрајинска секретарка.

Током разговора наглашено је и да ће будући центар, када у њему не буду параолимпијци, и даље служити грађанству, као и до сада, да ће га користити и деца и омладина, а да ће пројектовани смештајни капацитети допринети самоодрживости пројекта.

Потписивању уговора присуствовали су и Јанош Чикош, помоћник за спорт покрајинске секретарке и Стојанка Лекић, покрајинска посланица из Зрењанина и координаторка Радне групе за обављање припремних радњи за израду пројектне документације за Параолимпијски центар.

Извор: http://www.zrenjanin.rs/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *