БЕЛИ ШТАП КРЕЋЕ

Двојац без кормилара ових дана живи пуним плућима. Након што су освојили буџет захваљујући Гураранином конкурсу, овог понедељка, 2. новембра и званично бели штап креће на пут, стопом до лондона.

Јунаци пројекта “White cane road”, Славољуб Епиганић и Александар Соломун, пред свој пут били су кратки и оптимистични у изјави:

– Јављамо вам да сутра ујутро коначно крећемо. Нажалост, нисмо добили визе за Британију, тако да ћемо да стопирамо 30 дана, па где нас ветар однесе, истакао је Александар Соломун.

Првобитан план био је одлазак у Лондон, а најширу јавност освојили су сјајним видео трејлером који се нашироко делио по друштвеним мрежама протеклих месеци.

Подсетимо да је овај двојац освојио суму од 10.000 еура за свој пројекат, а овај буџет усмерили су на опему за видео снимање и оперативне трошкове пута.

– Са једне стране, кроз документарац желимо да прикажемо поглед на путовање из сасвим различите перспективе – с једне стране, из угла Славољуба као слепе особе која ће говорити о својим, свакако друкчијим, импресијама из свих земаља и градова кроз које ћемо проћи – о ,,сликама” које ствара уз помоћ звукова, мириса и описа, као и осталих импресија које осећа.

С друге стране, ту је и мој угао као другог аутостопера који се највише ослања на оно што види. Комплетном утиску ће посебно допринети субјективни кадрови “ГоПро” камере коју ће у одређеним сегментима Славољуб носити на качкету или кациги.

На тај начин, док описује шта чује, мирише и осећа, уз помоћ савремене технологије он ће такође “прогледати” и приказати будућим гледаоцима шта би видео из своје позиције.

Приказом овако изазовног, несвакидашњег путовања желимо да инспиришемо и мотивишемо све људе (са инвалидитетом или без) да живе слободно и препусте се свим животним изазовима, појаснио је Соломун.

Своје пратиоце на интернету извештаваће путем званичне фејсбук странице.

Извор: http://ilovezrenjanin.com/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *