ОД 9 ТОНА ЧЕПОВА КУПИЛИ 11 ИНВАЛИДСКИХ КОЛИЦА

Удружење параплегичара Баната набавило је 11 лако активних инвалидских колица захваљујући акцији “Чеп за хендикеп”, у којој је прикупљено девет тона пластичних чепова.

У овој хуманитарној, али и друштвено-одговорној акцији прикупљања чепова учествовале су школе, јавна и приватна предузећа, грађани Зрењанина, али и осталих градова.

Наши суграђани са инвалидитетом задовољни су резултатом акције коју су покренули пре две године. Они су на “Мотелу Шумица” тим поводом организовали свечаност како би се захвалили свима који су им помогли.

– Новац од прикупљених чепова је директно је уплаћиван за набавку лако-активних колица. Ова колица могу да добију само особе са инвалидитетом које имају возачку дозволу, а ко је не поседује, може добити само собна колица која су јако тешка за управљање на великим раздаљинама. Лако-активна колица су нам јако значајна, јер много олакшавају кретање, до њих се тешко долази, зато што су скупа и њихова минимална цена креће се и до 2000 евра, а ми смо имали срећу да можемо да купимо половна и добро очувана колица, као и 16 јастука за колица наших чланова. Ово је заиста дивна акција и захваљујем се свима који су се прикључили и помогли првенствено у заштити наше животне средине, а са друге стране помогли нама да дођемо до колица, рекла је Снежана Николич испред Удружења параплегичара Баната.

Ово удружење тренутно има 87 чланова са дијагнозом параплегија, квадриплегија, парапареза и квадрипареза, а 25 чланова има друге дијагнозе као што су церебрална парализа и ампутација удова. Од укупног броја, 84 особе су мушког, а 28 особа женског пола.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *