7. МИНИ ОЛИМПИЈАДА – УПРКОС СВЕМУ ДОДАТИ ЖИВОТ

Заменик градоначелника Саша Сантовац отворио је 7. мини олимпијаду – Упркос свему додати живот, коју организује удружење за помоћ МНРО “Сунцокрет“, а која је протекле суботе одржана у СРЦ “Партизан”. Догађају је присуствовала и начелница Одељења за друштвене делатности Градске управе Оливера Лисица.
Заменик Сантовац је поздрављајући учеснике рекао да Град Зрењанин подржава овакве манифестације и захвалио “Сунцокрету“ која традиционално сваке године организује ово такмичење.
– Да то успешно раде показује и данашње такмичење које је окупило више од 150 такмичара из десет градова и општина са територије Војводине. То показује озбиљност и квалитет рада овог удружења, а године постојања, преко четрдесет, говори о њиховом раду. Желимо да “Сунцокрет“ и у наредном периоду организује овакве активности, а ми ћемо бити ту да помогнемо. Оно што првенствено желим јесте да се, иако нам време не иде у прилог, дружите, да покажете своје могућности, а оно што је нама битно јесте да из Зрењанина понесете лепе утиске – рекао је Сантовац.
Он је напоменуо да олимпијада није класично такмичење у коме је битно такмичење и резултат, већ и прилика за дружење.
– Ово показује хуманост, показује добар пример инклузије, али и озбиљност организације и да нисмо заборавили на оне на које морамо мислити сваког дана. Упркос свему додати живот јесте слоган ове олимпијаде, а наравно да ће Град Зрењанин наставити да им помаже и да им предочи да је уз њих– рекао је Сантовац.
Ружица Томин, председница “Сунцокрета“ каже да је олимпијада од велике важности за младе људе који немају често прилику да се друже и прикажу своје могућности и да идеју бављења спортом шире у својим срединама.
-Имамо подршку локалне самоуправе, али мање од покрајинског секретаријата за спорт. Ипак, нама је и ово довољно, јер и са мало можемо постићи много и да ови млади људи буду срећни, да се друже, такмиче, побеђују и осећају све оно што ми остали осећамо у неким приликама – рекла је она.
VESTI
Зрењанин је учествовао са три екипе, екипама школе “9. мај“, “Сунцокрет“ и Геронтолошки центар.
Олимпијаду је помогла и зрењанинска компанија Гомекс.
– Увек смо спремни да помогнемо овакве манифестације, наша компанија улаже у најмлађе, здраво одрастање, а ово је један од начина да покажемо да нам је заиста стало – рекао је Недељко Голошин испред те компаније.

Извор: Презентација Града Зрењанина

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *