СПОРТИСТИ БАНАТА УСПЕШНИ У КРАЉЕВУ

У Краљеву су у петак отворене 22. Републичке спортске игре особа са инвалидитетом, на којима је учествовало око 120 чланова Удружења параплегичара и квадриплегичара Србије, који су се такмичили у пет спортских дисциплина у мушкој и женској конкуренцији. Они су се надметали у пикаду, шаху, стоном тенису, вожњи колица на 100 метара и бацачким дисциплинама, а за пласман на републичко такмичење изборили су се најбољим резултатима на регионалним такмичењима. Међу учесницима је и Милован Галић из Житишта испред боћарског клуба „Бегеј“ из Житишта, а који наступа за удружење „Банат“ из Зрењанина.

VESTI

Банат представља осам такмичарки и такмичара који су на овим играма освојили 15 медаља, а женска екипа прво место у стоном тенису. Према речима организатора из Удружења параплегичара и квадриплегичара Рашког округа, са седиштем у Краљеву, циљ такмичења је да покаже да особе са инвалидитетом нису приковане за кревет и да могу успешно да се баве спортом. Организатор такмичења је Савез параплегичара и квадриплегичара Србије, у сарадњи са Удружењем параплегичара и квадриплегичара Рашког округа из Краљева, а покровитељи су Министарство рада, запошљавања и социјалне политике и град Краљево.

VESTI

Од 11. 09. до 13. 09. 2014 у Матурашкој бањи у Краљеву одржане су 22 игре. Учествовало је 15 удружења са 120 такмичара. Удружење параплегичара и квадраплегичара “Банат” учествовало је са 8 такмичара који су освојили 15 медаља и један пехар. Од 15 удружења укупно, једно је из Македоније и једно из Босне.

VESTI

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *