НЕДЕЉА ИЗАЗОВА 2014

По други пут у Житишту је одржана такмичарско-ревијална манифестација под називом „Недеља изазова 2014“ у организацији Боћарског клуба за особе са инвалидитетом „Бегеј“ из Житишта, а под покровитељством компаније „НИС“ у оквиру овогодишњег конкурса „Заједници заједно“.

Такмичење се одржало у суботу 16. августа у фискултурној Сали у основној школи „Свети Сава“ у Житишту, а учешће су узели такмичари из више градова, укупно 23 такмичара у боћању. Такмичењу су присуствовали и Велемир Кнежевић Председник спортског савеза Србије за особе са инвалидитетом и Момчило Савић председник Удружења за особе са инвалидитетом „Победник“, а такмичење су подржали и високи званичници локалне самоуправе Далибор Голубовић и Александар Грбић, као и представници Спортског савеза Општине Миленко Мартиновић, председник УО и Смиљка Јакшић, генерална секретарка Савеза.

Иако релативно млад спортски колектив, боћарски клуб „Бегеј“ захваљујући оснивачу и председнику клуба Миловану Галићу бележи све већу популарност и све већи број заинтересованих младих људи у овој општини.

Милован је несрећним случајем остао непокретан пре десетак година, али је упркос свему, у Житиште донео ову помало заборављену дисциплину. Наиме, Милован је био освајач бронзане медаље у боћању на највећем међународном такмичењу за особе са инвалидитетом 2011. године у Малмеу (Шведска) , а убрзо након тога је основао и први клуб за боћање у општини Житиште. Овогодишњи победници „Недеље изазова 2014“ под покровитељство компаније НИС су:

А КАТЕГОРИЈА
1. Сава Лазин
2. Снежана Николић
3. Јованка Цветић

pobednici u A kategoriji

Б КАТЕГОРИЈА
1. Мирко Цветић
2. Борислав Лукић
3. Ненад Крбавац

КОНТАКТ: Милован Галић 064 9939108

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *