СЕДМИ ИНКЛУЗИВНИ СПОРТСКИ КАМП „ЧАРДАК 2014“

Удружење за помоћ МНРО „Сунцокрет“ и Карате клуб Зрењанин позитиван су пример удруживања и међусобне сарадње на овим просторима која траје већ осам година и то веома успешно, на задовољство и деце и родитеља. Наиме, Удружење „Сунцокрет“ као носилац пројекта и Карате клуб „Зрењанин“ као партнер, заједно су уз помоћ Компаније НИС организовали седми по реду инклузивни камп на Делиблатској пешчари.

DSCN6734

-На оваквим камповима заједничке активности и солидарност су посебно наглашени. Заједнички тренинзи, дружења учествовање у разним активностима са спортистима са сметњама у развоју брзо стварају осећаје заједништва, припадности, толеранције и равноправности, каже Никола Манчев, зрењанински каратиста и вишегодишњи учесник инклузивних кампова.

DSCN6036

-Овогодишњи камп окупио је тридесетак спортиста, чланова, волонтера и тренера Карате клуба „Зрењанин“ и Удружења „Сунцокрет“, а примарни циљ је укључивање особа са сметњама у развоју у спортско-рекреативне активности уз успостављање интеракције са њиховим вршњацима који немају проблема у развоју. У протеклих седам година кроз програм инклузивних кампова прошло је више од 500 спортиста, каже Ружица Томић, председница Удружења Сунцокрет.

DSCN6443

За бројне активности на овогодишњем, седмом кампу који се традиционално одржао на Делиблатској Пешчари у ШРЦ „Чардак“ почетком августа месеца, били су задужени волонтери Удружења „Сунцокрет“ и „Инспирација“: Изабела Прец, Татјана Прпић, Дарко Трајлов, Бојана Видовић, а лекарски надзор током кампа поверен је Др Ивану Лукићу.

-Током кампа реализовали смо следеће активности: радионице вештина, игре без граница, квиз, журку, прављење заставе кампа, гледање едукативних филмова, прављење колача и караока журку, затим смо имали излет и наравно свакодневни програм тренинга каже Изабела Прец, која је координирала радионичарским активностима на кампу.

Генерални покровитељ 7. Инклузивног кампа „Чардак 2014“ била је Компанија НИС, а партнери у реализацији пројекта били су још Град Зрењанин, Компанија „Дијамант“, Спортски клуб за децу и омладину са посебним потребама „Хенди спорт“, ЈП “Војводинашуме“, „Mat Trade“ и Специјалистичка ординација медицине спорта „Sportrehamedica“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *