Пријем за Горана Перлића

У кабинету начелника Средњобанатског округа, Душана Шијана, организован је пријем за Горана Перлића, стонотенисера који је на такмичењу за особе са инвалидитетом у италијанском граду Лињано у екипној конкуренцији освојио златну медаљу. Пријему су присуствовали и заменик градоначелника Чедомир Јањић, чланица Градског већа задужена за спорт Златана Анкић, генерални секретар Спортског савеза Града Зрењанина Симо Салапура.

perlic 2

Честитајући Перлићу на постигнутом резултату челници округа и Града обећали су подршку спортистима са инвалидитетом, као што је то учињено појачавањем буџета за ову врсту спорта.

-Ове године изједначени су резултати олимпијаца и параолимпијаца, те је из буџета Града издвојено дупло више новца за два клуба у којима тренирају особе са инвалидитетом, а решили смо да подржимо још два тренера. Желимо да пошаљемо поруку да је свако злато које спортисти донесу у Зрењанин исто, али злато које освоје спортисти са инвалидитетом сија сјајније, будући да њима треба више времена и воље да устану из кревета и оду на борилиште – изјавила је Златана Анкић и најавила иницијативу да се Спортски центар „Партизан“ прилагоди потребама особа са инвалидитетом.
– Овим изменама не би било угрожено бављење спортом другим спортистима, нити организовање разних догађаја, само би простор био оплемењен садржајима који су потребни особама са посебним потребама. Онда би наши спортисти ту могли да имају и припреме и да се организују и већа такмичења – навела је она.

Перлић је овом приликом позвао све особе са инвалидитетом да се укључе у било који спорт на постигнутом резултату.
Горан Перлић је на Светском купу у Италији са Александром Радишићем освојио златну медаљу, а ове године учествоваће и на Светском првенству са Митром Паликућом у Пекингу. Горан је тренутно 14. на светској ранг-листи, а његова жеља је да се у Пекингу пласира на Олимпијаду 2016. године.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *