Одржана 6. Мини Олимпијада МНРО: “Упркос свему – дохвати живот”

У години прославе 40 година Удружења Сунцокрет, у суботу 7. септембра, на Спортско-рекреативном центру „Партизан“ одржана је 6. Мини Олимпијада Удружења за помоћ ментално – недовољно развијеним особама са територије Војводине.

Учествовале су екипе из осам градова Војводине са преко 150 такмичара, волонтера и пратиоца. Учесници Мини Олимпијаде „Упркос свему – дохвати живот 2013“ из Куле, Врбаса, Србобрана, Вршца, Панчева, Фекетића и Инђије и три зрењанинске екипе (Удружење „Сунцокрет“, школа “9. мај” и екипа Геронтолошког центра) однели су позитивне утиске са ове јединствене манифестације покрајинског нивоа.

По први пут на овој традиционалној манифестацији учествовала су екипе Инђије и Фекетића. Организатор ове манифестације је Удружење за помоћ МНРО „Сунцокрет“ Града Зрењанина. Ова манифестација за циљ има да уклони предрасуде о овој популацији, да афирмише и укаже на њихове могућности и потребе, а не на њихове недостатке.

Такмичење се одвијало у 5 дисциплина: рушење чуњева, бацање кугле, трчање, надвлачење конопа и додавање лопте преко главе. Три најуспешније екипе добиле су пехаре, а организатор је за све учеснике обезбедио пехаре, дипломе, ужину, освежење и мајице. Значај ове јединствене спортско – рекреативне манифестације чији је назив „Упркос свему – дохвати живот 2013“ препознали су Покрајински секретаријат за спорт и омладину, Град Зрењанин, Црвени крст Зрењанин, Министарство рада и социјалне политике, Здравствени центар Зрењанин, пекара Златни клас као и Покрајински Савез за помоћ МНРО, Специјална школа 9. мај, Јавна установа Спортски објекти.

Пре почетка 6. Мини Олимпијаде присутнима се обратио помоћник градоначелника Душко Радишић који је и отворио такмичење и честитао организатори овако значајан јубилеј. Након тога сви учесници олимпијаде су се заједно загрејали уз кораке које су креирале Данијела и Оливера. Велики допринос у припреми и реализацији овог такмичења, поред родитеља, имали су и бројни волонтери, како из Удружења „Сунцокрет“ тако и из зрењанинског удружења „Инспирација“.
екипа волонтера и судија на мини олимпијади

Судије на Мини Олимпијади били су: Борислав Нухановић, Предраг Бокић и Симо Салапура. Иако резултат није у првом плану, међу равноправним екипама ипак су се за нијансу издвојиле следеће екипе у укупном пласману, којима је лично градоначелник Иван Бошњак поделио пехаре и дипломе:

1. Инђија

2. Врбас

3. Србобран и Зрењанин (Удружење Сунцокрет) су поделили треће место, с тим што се домаћин одрекао пехара у корист екипе из Србобрана.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *