СЛЕП СЕ ПОПЕО НА ВРХ ЗАЛЕЂЕНЕ ПЛАНИНЕ

ЗРЕЊАНИН: У планинарском подухвату – зимском успону на Трем, највиши врх Суве планине, ове године међу 750 учесника било је и осморо Зрењанинаца, а на врх

се попео и Славољуб Епифанић. За све оне који још увек нису чули за Славољуба и његове подвиге, треба рећи да је Епифанић потпуно слеп, али га то не може спречити да се успешно бави разним спортовима, па и планинарењем.


– Ово је само један у низу савладаних задатака, које себи постављам, не обазирући се на препреке и тешкоће са којима морам да се суочим. Изазови су нешто што је саставни део мог живота, као и успеси који ме чине срећним. Ипак, морам признати да је овај успон био један од најизазовнијих подухвата које сам извео; јер је стаза била под ледом, а самим тим изузетно опасна – прича Славољуб, који је био у саставу осмочланог зрењанинског тима који се испео на врх Трем, на 1.810 метара изнад нивоа мора.

Успон је, иначе, био веома захтеван, у подножју је било кише, а снега на вишим деловима планине. Колико је било опасно говори и чињеница да је једна учесница успона сломила ногу.- Славољуб се попео уз надзор водича Звонка Момирског, а стаза је већим делом била залеђена и сваки корак морао се добро одмерити.

На крају смо се обрели на врху. Славољуб као део нашег тима и поред изузетно тешких услова није ни помислио да одустане, он је једноставно такав. У спусту, који је био још тежи задатак, од велике помоћи Славољубу био је и Никола, момак из Горске службе спасавања – прича начелник Клуба планинара „Зрењанин“ Љубомир Попов.

Успон је почео од села Горња Студена, преко потеза на којем се налази планинарски дом Бојанине воде и гребена Девојачки гроб, до самог врха, на који се испела већина од 750 учесника успона. Попов подсећа да су чланови зрењанинског клуба учествовали у свим досадашњим зимским успонима на Трем, а таквих подухвата до сада је било 21 у организацији Планинарског савеза Србије. Зрењанинци ће редовни учесници бити и убудуће, обећава Попов, а Славољуб додаје да ће и он бити део те приче

Зрењанински тим поред Епифанића, Попова и Момирског чинили су још Милан Милојевић, Марија Пењивраг, Слободан Давидовић, Владимир Вукојевић и Снежана Лазаревић.


Преузето са: http://www.dnevnik.rs/vojvodina/slep-se-popeo-na-vrh-zaledjene-planine


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *