КАД ГРАНИЦЕ НЕ ПОСТОЈЕ, ИГРАМО СЕ МНОГО БОЉЕ

Пете инклузивне игре без граница, под слоганом “Кад границе не постоје, играмо се много боље” одржане су данас у хали спортова “Медисон”, у организацији Основне и средње школе “9. мај”, за децу са посебним потребама.

Ова, у нашој земљи јединствена дечија, спортска и друштвена манифестација, окупила је на једном месту учеснике из дванаест основних школа из Зрењанина, а учествовала су и деца из Предшколске установе Зрењанин, Удружења за помоћ МНРО “Сунцокрет” и спортског клуба “Хенди спорт”.

– Град Зрењанин подржава ове Игре и желимо да ово постане традиционална градска манифестација. У основној и средњој школи “9. мај” имамо 360 ученика са посебним потребама, али у оквиру инклузије, имамо још 200 ученика у нашем граду. Ово је још једна прилика да деца која су ученици школе “9. мај” заједно учествују у игри са родитељима, наставницима, као и децом из редовних школа. Наша жеља је да видимо осмех на дечијим лицима – истакао је заменик градоначелника, Саша Сантовац.

 

20151210_102458-500x351

 

Трибине “Медисона” су биле пуне. Навијала су и учествовала деца из редовне популације, ментално недовољно развијена деца, њихови васпитачи, наставници, родитељи, одбојкашице МД Зрењанина…

-Данас на најбољи могући начин обележавамо Дан људских права, зато што се играмо без граница и зато што се играмо без граница. Ова наша манифестација је већ постала традиционална и искрено се надамо да ће постати, не само наша, већ и градска манифестација. Играмо се заједно, ево већ пет година и ово је добар начин да се промовишу и поштују не само људска, већ и дечија права – рекла је директорица школе “9. мај”, Снежана Олушки.

Igre-3-500x375
– Компанија “Гомекс” је традиционално покровитељ инклузивних игара, које се одржавају под називом “Кад границе не постоје, играмо се много боље”. За ових пет година, колико партиципирамо у организацији, границе су заиста све мање и све тање. Мислим да су овогодишње инклузивне игре, доказ да ћемо већ следеће године морати да променимо назив манифестације, јер граница више неће бити. Компанија “Гомекс” и сви они који учествују у организацији, значајно доприносе брисању тих граница и наша је жеља да ови млади људи своје другаре прихвате на најбољи могући начин – истакао је Недељко Голушин испред компаније “Гомекс”.

 

Извор: http://ilovezrenjanin.com/sport/kad-granice-ne-postoje-igramo-se-mnogo-bolje-2/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *